Το Aisha βρίσκεται κεντρικά στη μαγευτική Παλιά Πόλη των Χανίων. Είναι περιτριγυρισμένο από γραφικά σοκάκια με καφέ, εστιατόρια, μουσεία, καταστήματα και μπαρ. Είναι η ιδανική τοποθεσία για να ανακαλύψετε τη γοητεία και την ιστορία της πόλης.

Aisha Hotel

Παραλίες

Μερικές από τις αγαπημένες μας παραλίες για κολύμπι, ηλιοθεραπεία ή απλά για να θαυμάσετε τη θέα είναι η παραλία Σταυρός (γνωστή για τη σκηνή του ‘Χορού του Ζορμπά’ από την ταινία με τον Άντονι Κουίν), η παραλία Μαράθι, ο Μπάλος και το Κεδρόδασος. Σε απόσταση 1 χιλιομέτρου ανατολικά από το ξενοδοχείο, οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν την παραλία Κουμ Καπί, ή αν κινηθείτε προς τα δυτικά θα βρείτε την γειτονιά με τα ψαροταβερνάκια και την οργανωμένη παραλία της Νέας Χώρας. Για όσους διαθέτουν αυτοκίνητο, μια διαδρομή 15 λεπτών θα σας οδηγήσει στην παραλία Καλίνοβ, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να κολυμπήσετε έξω από την πόλη. Για να εξερευνήσετε τις ειδυλλιακές παραλίες του νομού, μπορείτε να κάνετε μία εκδρομή ένα ταξίδι στην περιβόητη ροζ αμμουδιά της Ελαφονήσου ή στη μεγάλη αμμουδιά της Φαλάσαρνας (που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή στο ηλιοβασίλεμα).

Aisha Hotel

Εστίαση

Απολαύστε την ατμόσφαιρα, τα αρώματα και τις γεύσεις στην Παλιά Αγορά, έναν ιστορικό χώρο με πωλητές που πουλούν τυροκομικά προϊόντα, κρεοπώλες και μαγαζιά που σερβίρουν τοπικά εδέσματα. Για καφέ, σταματήστε στο Monogram Roasters, στο Kross Coffee Roasters ή στον φούρνο Red Jane, που είναι γνωστά για τον εξαιρετικό καφέ τους (μην χάσετε τα σάντουιτς στο Red Jane!). Υπάρχουν αρκετές ταβέρνες κοντά που σερβίρουν παραδοσιακά τοπικά φαγητά, όπως το Οινοποιείο, ο Χρυσόστομος, η Κουζίνα Ε.Π.Ε., το Καφενείο Fix και το Ταμάμ ή κάντε μια βόλτα κατά μήκος του λιμανιού στο Miami. Πρόκειται για ένα εστιατόριο και στούντιο τέχνης που σερβίρει φρέσκα πιάτα και διαθέτει προς πώληση χειροποίητα κεραμικά ντόπιων καλλιτεχνών. Φρέσκο ψάρι θα βρείτε στο Εστιατόριο Καΐκι στη Νέα Χώρα και στο Εστιατόριο Αλμυρίκι στην παραλία Σταυρός. Όταν πέφτει ο ήλιος, ένα δείπνο στο Pallas Rooftop είναι σκέτη απόλαυση για τις αισθήσεις.

Aisha Hotel

Πολιτισμός

Η γύρω περιοχή του Ξενοδοχείου Aisha, ακριβώς στην καρδιά του Ενετικού Λιμανιού, προσφέρεται για εξερεύνηση. Βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από το Ναυτικό Μουσείο Χανίων και τη Δημοτική Πινακοθήκη. Στην περιοχή βρίσκεται το Νεώριο Μόρο, όπου στεγαζόντουσαν παλιά τα ναυπηγεία της πόλης καθώς και το Τελωνείο. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε την Συναγωγή Ετζ Χαγίμ, η οποία βρίσκεται κρυμμ’ενη σε ένα από τα γραφικά σοκάκια της Εβραϊκής συνοικίας. Δίπλα στο ξενοδοχείο, δεσπόζει το Γυαλί Τζαμισί, το εμβληματικό Οθωμανικό τζαμί του λιμανιού όπου σήμερα φιλοξενούνται εκθέσεις εικαστικών τεχνών. Ανακαλύψτε την Μητροπολιτική Εκκλησία της Παναγίας (Τριμάρτυτη) ή την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, 14ου  αιώνα, η οποία ανα τους αιώνες άλλαξε χρήση από τους κατακτητές και άλλοτε λειτουργούσε ως στρατώνας και άλλοτε ως τζαμί. Το Βενετσιάνικο Φρούριο Φιρκά, 16ου αιώνα επίσης προσφέρει μοναδική θέα στο λιμάνι. Για τους λάτρεις της τέχνης, επισκεφθείτε το κεραμικό στούντιο του Μανουσάκη Χαλκιαδάκη, ένα σπίτι-γκαλερί στο ΠαΙδοχώρι, στην περιοχή του Αποκόρωνα.

Aisha Hotel

Διασκέδαση

Μετά την δύση του ήλιου, υπάρχουν πολλά μπαρ στην παλιά πόλη των Χανίων. Μία επιλογή είναι το Μοναστήρι του Καρόλου, ένα υπαίθριο μπαρ στην εσωτερική αυλή ενός παλιού οικήματος, ή αλλιώς περιηγηθείτε στα σοκάκια του παλιού Ενετικού λιμανιού, και κατευθυνθείτε προς την Συναγωγή, το μπαρ που πηρε το όνομά του από την προηγούμενη χρήση του κτιρίου. Ακριβώς πάνω στη θάλασσα, θαυμάζοντας τον Αιγυπτιακό Φάρο θα συναντήσετε το γνωστό Pallas Restaurant  όπου μπορείτε να γευματίσετε από το πρωί μεχρι το βράδυ, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα.

Aisha Hotel

Αγορές

Καμία επίσκεψη στα Χανιά δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς μια στάση στο The Grocery Store. Παρά το όνομα, αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο παντοπωλείο! Στεγάζεται σε ένα παλιό φούρνο στο κέντρο της παλιάς πόλης των Χανίων και διαθέτει μια ποικιλία από υψηλής ποιότητας προϊόντα από ολόκληρη την Ελλάδα, διαθέτοντας ένα εύρος από ελαιόλαδο, κρασί και μέλι μέχρι φυσικά καλλυντικά. Για να αγοράσετε σουβενίρ για το σπίτι σας, κάντε μια στάση στο Canea Gift Shop και διαλέξτε το αγαπημένο σας από την όμορφη συλλογή χειροποίητων, τοπικών προϊόντων.

Aisha Hotel

Δραστηριότητες

Η πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς είναι μια πρόκληση αλλά και μια μοναδική εμπειρία. Είναι το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης, με μήκος 16 χιλιόμετρα, και απαιτούνται 6-7 ώρες για να το διασχίσετε. Αυτό που το καθιστά πραγματικά μοναδικό στον κόσμο είναι η εναλλαγή τοπίων καθώς και η σπάνιο βιοποικιλότητα του οικοσυστήματος αυτού. Για κάτι λιγότερο απαιτητικό, η διαδρομή που ξεκινά από το Φαράγγι Αυλάκι στην παραλία Καθολικό είναι εύκολης έως μεσαίας δυσκολίας. Το μονοπάτι ξεκινά από τη Μονή Γκουβερνέτου και καταλήγει σε μια καταπληκτική μυστική παραλία, μετά από μία πεζοπορία διάρκειας περίπου 2 ωρών με επιστροφή. Η περιπατητική διαδρομή στο Φαράγγι Κουρταλιώτη διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά. Οι πιο περιπετειώδεις μπορούν να ξεκινήσουν ένα ορεινό ταξίδι στα Λευκά Όρη με 4×4 οχήματα. Αν προτιμάτε τη θάλασσα, κάντε μια ιδιωτική βόλτα με σκάφος στις παραλίες Μαράθι και Σειτάν Λιμάνι. Μπορούν να οργανωθούν ιδιωτικές εκδρομές με γιοτ στο νησί Θεοδωρού, την παραλία Μπάλος, το νησί Γραμβούσα ή την παραλία Φαλάσαρνα, με πολλές ενδιάμεσες στάσεις σε πιο απόμερες παραλίες και κόλπους. Αν θέλετε να δοκιμάσετε τον υποθαλάσσιο πλούτο των ακτών, γιατί να μην δοκιμάσετε καταδύσεις με ειδικό εξοπλισμό και κολύμβηση με αναπνευστήρα. Για χερσαίες απολαύσεις, σας προτείνουμε μια εκδρομή στο οινοποιείο Μανουσάκη για να γευτείτε κρητικό κρασί ή την οργανική ξενάγηση στο ελαιοτριβείο Biolea Astrikas Estate με το εστιατόριό του, καθώς και το κεραμικό στούντιο του χαρισματικού ντόπιου καλλιτέχνη, Μανουσάκη Χαλκιαδάκη, που βρίσκεται στο όμορφο χωριό Παϊδοχώρι.